Over Jolanda

Jolanda KloetIk ben Jolanda Kloet, geboren in 1965, getrouwd en moeder van twee kinderen. Mijn praktijk is gevestigd in Brouwershaven.

Kennismaking Kinesiologie

Al meteen vanaf mijn eerste kennismaking met Kinesiologie  raakte ik enorm gefascineerd door deze krachtige heelmethode. Een methode die zich richt op het zelf herstellend vermogen van de mens en balans brengt in zijn energiesysteem.

Opleiding

In 2009 ben ik gestart met diverse Kinesiologie cursussen. Ik raakte zo geïnteresseerd en geïnspireerd door deze mooie manier van werken, dat ik in 2010 startte met de HBO-opleiding Welkin Integraal Kinesioloog. In 2016 heb ik deze studie succesvol afgerond met diploma. En inmiddels ben ik zelf instructeur Touch for Health en vele andere cursussen geworden en mag ik meehelpen om deze kennis verder te verspreiden.

Praktijk

In 2013 heb ik mijn praktijk opgestart. Ik werk circa 3 dagen per week in de praktijk. Er wordt veel gewerkt met allergie-eliminatie, fysieke en emotionele problemen. Ik vind het bijzonder fijn om met mensen aan hun gezondheid en het gevoel van welzijn te werken. Samen op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht, naar beperkende overtuigingen, blokkades en deze aan te gaan. Het is voor mij steeds opnieuw een bijzondere ervaring om samen met de cliënt te werken aan zijn of haar gezondheid en het unieke gevoel van welzijn.

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens het proces tot Welkin Integraal Kinesioloog heb ik vooral geleerd om in liefde naar mezelf te kijken. Wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar wil ik naartoe? Wat zijn mijn persoonlijke eigenschappen en wat staat mij in de weg om te worden wie ik graag wil zijn?

Dit ontwikkelproces heeft zich ontvouwen op een manier die bij mij past. Soms was het een zoektocht van onzekerheid en frustratie, dan weer was er verwondering om wat bijna als vanzelf ging. Maar steeds in een dynamiek die overeenkomt met mij als persoon: soms berustend in wat is, dan weer erg onrustig om wat komen gaat. Dit had vooral te maken met verwachtingen. Verwachtingen van mezelf en die van de ander. Voldoen aan maatstaven die vastliggen en soms ook werden aangescherpt om te komen tot volwaardig en professioneel kinesioloog. In alle eigenheid mezelf neerzetten als kinesioloog, met alle ups en downs. Steeds weer de balans opmaken: kan ik dit, en is dit wat ik wil? Daarbij invoelen en afwegen “Wat brengt het mij?”en “Mag ik zijn en kan ik zijn wie ik graag wil zijn?”.

Het pad tot kinesioloog kende vele paden die mij ontelbaar veel inzichten hebben gegeven over mezelf. Dit groeiproces heeft mij uiteindelijk bij mezelf gebracht en heeft mij geleerd mezelf nog beter te begrijpen.

Thuiskomen in mezelf! Zo voelde het letterlijk. Mijn eigen vonk voelen, de passie en liefde voor mezelf voelen om vandaar uit de ander te kunnen begeleiden in zijn ontwikkelproces. Lichamelijk en geestelijk meevoelen en vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde de ander begeleiden in de zoektocht naar groei en heling met alle kennis en vaardigheden die ik geleerd heb.

Ik hoop en wens dat ik nog vele jaren als kinesioloog de verbindende schakel mag zijn in het helingsproces van de ander.

Het mooiste eruit halen wat erin zit: “Thuiskomen in jezelf”. Ik heb het aan de lijve mogen ervaren!

Interview

Beluister het interview bij Radio Schouwen-Duiveland, waarin Jolanda in het programma “Te gast bij…” uitgebreid vertelt wat kinesiologie inhoudt.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.