Ervaringen van cliënten

Nekpijn, duizeligheid en weinig energie

Lichamelijke klachten o.a. nekpijn en duizeligheid naast weinig energie waren de reden voor mijn bezoek. Dit na jarenlang fysiotherapie maar steeds terugkerende klachten.
Al vanaf de eerste keer heb ik veel baat gehad bij de behandeling. Het verbaasde mij hoe mijn lichamelijke klachten werden vertaald naar blokkades in mijn lichaam. Tijdens de behandeling voel ik de energie dan ook loskomen en gaan stromen. Sommige klachten bleken verbonden aan situaties van jaren geleden, maar werden in het hier en nu gereset waardoor de stress eromheen verdween.
Met tussenpozen kom ik graag terug bij Jolanda. Ondertussen zijn de klachten waar ik in eerste instantie voor kwam er niet meer. Steeds zijn we dieper ingegaan op onderliggende oorzaken om hedendaagse (vaak stress gerelateerde) klachten aan te pakken. Er zijn zelfs dingen die ik heb kunnen veranderen waarvan ik al had geaccepteerd als onderdeel van mij zelf.
Kinesiologie is voor mij een zeer effectieve methode om definitief van klachten af te komen. Daarnaast biedt het vernieuwende inzichten, openingen naar verwerking van wat is geweest en nieuwe manieren om met dingen om te gaan.
De manier waarop Jolanda dit alles doet… met veel passie, kennis en integriteit maakt het plaatje compleet. Kinesiologie heeft mij aangenaam verrast en verrijkt. En ik raad het dan ook zeker iedereen aan.

Laura


Chronische pijn aan kaak en bewegingsapparaat

Als je net als ik van jongs af aan last hebt van chronische pijnklachten dan heb je daar alles voor over om de dagen weer te kunnen beleven met minder pijn. Je staat overal voor open en je zoekt en zoekt en luistert (naar de specialisten) om je heen. Maar als de oorzaak van je klachten niet gevonden wordt dan kun je blijven zoeken.
Ik ken Jolanda nog van onze schooltijd dik 40 jaar geleden en had alles zo’n beetje gevolgd wat haar praktijk betreft. Het bleef maar in mijn hoofd zitten: Ga naar haar toe en kijk of zij mij kan helpen?
Inmiddels heb ik meerdere behandelingen ervaren en ze zijn steeds bijzonder. De alternatieve geneeswijze kinesiologie helpt mij d.m.v. de deskundigheid van Jolanda mezelf weer terug te vinden en maakt vele dingen duidelijk. Het is zeer interessant en heel mooi dat ik door deze therapie een positieve wending ervaar in mijn leven.
Het gaat stukken beter met mij. Ik ben vrolijker en rustiger en ervaar minder pijn. En dat is heel fijn.

Ineke

 

Pijn in handen en schouders

Al maanden had ik veel pijn in mijn handen en schouders en het ging maar niet over. Per toeval kwam ik bij Jolanda terecht en al tijdens de intake werd duidelijk dat er meer speelde. Door de vragen die Jolanda stelde werd ik me al bewust van een aantal dieper liggende oorzaken. Die eerste behandeling was gericht op mijn handen en ik liet het maar gewoon over me heen komen. Het was uiterst zacht en liefdevol! Een beetje duizelig ging ik naar huis en twee dagen later was de pijn in mijn handen weg. De tweede behandeling was gericht op mijn schouders en weer was het raak, de pijn in mijn schouders is ook weg! Voor mij voelde het als een bewustwordingsproces waar Jolanda mij doorheen heeft geloodst en het was heerlijk om die behandelingen te ondergaan.

Diana

 

Slaap-, en concentratieproblemen en faalangst

Onze dochter (nu 2,5 jaar) heeft bijna een jaar lang met grote regelmaat ’s avonds en ’s nachts enorm veel gehuild en gekrijst. We hebben heel veel geprobeerd om het te doorbreken en af en toe lukte dit ook, maar altijd van tijdelijke aard. Nadat ik zelf een zeer succesvol traject heb gelopen bij Jolanda waren wij zover dat we Jolanda hebben benaderd of Kinesiologie ook voor onze dochter mogelijk was. Dit kon, en met succes!! Ze slaapt nu rustig in en slaapt weer heerlijk de nacht door! Nadat ze pas een paar dagen niet fit was had ze wel een kleine terugval. Echter na 3 weken herstelde dat weer. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en nog steeds is het effect goed!  Zo nu en dan heeft ze een nacht of avond dat ze wat moppert of gezond de grenzen aan het ontdekken is. We zijn blij en gelukkig dat we deze stap hebben genomen en onze dochter hebben kunnen helpen.

Voor onze zoon (4,5 jaar) zijn we ook bij Jolanda geweest, omdat hij een zeer lage concentratie had en heel onrustig was. Het bleek dat hij net voor hij 4 jaar werd faalangst had ontwikkeld. Jolanda heeft dit gebalanceerd. Het effect is dat wij om ons heen terug horen dat hij goed mee doet, goed luistert en veel rustiger is. Ook met hem zijn we inmiddels een paar maanden verder en het effect is nog steeds goed merkbaar. Hij zit lekker in zijn vel, is vrolijk en doet goed mee op school. Hierdoor merken we dat het thuis met beide kinderen ook echt gezellig is!! Kortom, wij zijn erg blij en content met deze ontwikkelingen, maar bovenal met Jolanda! Bedankt!!

Angelique

 

Overwinnen van angsten

Na een burn-out met angstklachten ben ik na het reguliere traject bij Jolanda terecht gekomen. Zij heeft mij net dat laatste duwtje in de goede richting kunnen geven zodat ik mijn leven weer kan oppakken en genieten van alles om me heen zonder irreële angsten! Jolanda, bedankt!

Ik blijf liever anoniem.

 

Hoofdpijn- en huidklachten en laag zelfbeeld

Tijs is een jongen van 11 jaar, die veel last had van hoofdpijnen. Soms moest hij er zelfs van spugen en hij verzuimde hierdoor regelmatig van school. Verder had hij een overgevoelige huid (wasmiddelen) en een erg laag zelfbeeld. Tijs voelde zich snel persoonlijk “beoordeeld” door anderen. Via school ben ik bij Jolanda terecht gekomen. Zij heeft Tijs behandeld. Meteen in de eerste behandeling was Tijs op zijn gemak. Jolanda legde geduldig uit wat ze ging doen en Tijs vond het erg interessant dat zijn lichaam zoveel dingen wist. De dingen waar Tijs last van had, dienden zich als vanzelf aan en Jolanda behandelde ze allemaal. Tijs vindt het moeilijk om over zichzelf te praten, maar nu sprak zijn lichaam voor hem, heel mooi! Na 5 behandelingen is Tijs vrij van hoofdpijn- en huidklachten en zit hij beter in zijn vel. Hij is zelfverzekerder en minder prikkelbaar. Dank Jolanda!

Martine, moeder van Tijs

 

Scoliose en zelfbeeld

Een jaar lang heb ik verschillende kinesiologie behandelingen gevolgd voor mijn houding. Ik heb namelijk een scoliose. Dat is een vergroeiing in je rug, waardoor je rug scheef gaat staan in een soort S-vorm. Daarvoor moest ik 2 jaar lang 23 uur per dag een brace dragen. Zonder de brace had ik geen goede lichaamshouding. Daarom was ik ook best onzeker geworden over mijn houding. Door de Kinesiologie behandelingen is mijn hele lichaamshouding enorm verbeterd en heb ik geleerd op eigen kracht rechtop te staan en te zitten. Ik heb er ook meer zelfvertrouwen door gekregen en dat voelt erg prettig. Mijn brace hoef ik niet langer meer te dragen. Ook hoef ik (voorlopig) geen operatie meer te ondergaan, waar ik natuurlijk ontzettend blij mee ben. Mensen die mij wat beter kennen zien ook allemaal dat mijn houding enorm verbeterd is en zeggen dat dan ook. En dat is heel fijn om te horen!

Lynn, 16 jaar

 

Diverse allergieën

Onze zoon Thijs (11 jaar) heeft al een aantal jaren last van verschillende allergieën zoals: huisstofmijt, pollen en grassen. We hebben al veel geprobeerd, maar steeds zonder resultaat. We zijn nu een keer of 5 bij Jolanda geweest en … met resultaat! Verder zijn ook zijn buikpijn- en hoofdpijnklachten aangepakt en heeft hij veel minder last van faalangst.

Astrid Meirink, moeder van Thijs

 

Rust en zelfvertrouwen

De behandelingen bij Jolanda gaven mij rust en zelfvertrouwen. Ik heb het gevoel dat ik mijn emotionele klachten nu beter onder controle heb en kan houden. Ik weet Jolanda, dat je je praktijk met alle liefde voort zal zetten. Met al je kennis en ervaring zal je dit zeker gaan lukken!

Mary

 

Eczeem

Mijn dochtertje van 3 jaar oud en mijn zoontje van 7 maanden, hadden beiden veel last van eczeem. Mijn dochtertje had het heel erg en had al van alles gehad: hormoonzalf, vaseline, crèmes, maar niets hielp voor altijd. Toen heeft Jolanda mijn dochtertje behandeld met kinesiologie.  Na de eerste behandeling zag ik binnen een paar dagen al resultaat. Haar huid zag er een stuk rustiger uit. Daarna is mijn dochterje nog 2 x behandeld. Ik durf het nog haast niet te geloven, maar ze heeft geen klachten meer. Wat ben ik blij dat mijn dochterje geen eczeem meer heeft! Dit was ook bij mijn zoontje. Hij had het wel in mindere mate, maar nu na één behandeling is de huiduitslag en de jeuk al meteen een stuk minder.

Linda, moeder van Kyana en Mylano

 

Rouwverwerking en eetgedrag

Na een heftige periode waarin 2 dierbaren kort na elkaar overleden werd ik steeds vaker geconfronteerd met een slechte nachtrust, veel dromen en overdag veel trek in zoetigheid. Ik raakte steeds vlugger geïrriteerd wat uiteraard ook weer een rotgevoel opleverde.

Toen bleek dat ik hiervoor zelf geen oplossing had ben ik bij Jolanda geweest voor een behandeling. Ik kreeg tijdens de behandeling inzicht in mijn eigen proces. Dat was soms ook best wel confronterend. Er kwam een hoop geblokkeerde energie vrij. Dit voelde voor mij als een ontlading.

De dagen erna ging ik steeds beter slapen. Het nare dromen was verdwenen en ook mijn “troost” zoeken in zoetigheid was weg. Een stuk berusting kwam ervoor in de plaats. Het was een mooie ervaring.

Inge

 

Energieker

Als je lichaam je in de steek laat, en medische onderzoeken geven geen lichamelijke of fysiologische afwijkingen aan, maar toch is je lichaam letterlijk van slag. Wat moet je dan…

Na een periode van niet lekker zijn, werd ik plots uit het niets overvallen door een te snel hartritme wat mij erg belemmerde in mijn functioneren.

De verschillende soorten medicatie onderdrukten mijn klachten wel, maar hadden ook vervelende bijwerkingen.

De eerste behandelingen bij Jolanda waren onwennig, maar Jolanda legt heel goed uit wat ze doet en waarom. Ze loodst je door de behandeling. Daarbij is ze gedreven, hartelijk en eerlijk… En het mooie is dat er resultaat was en is.

Tijdens een behandeling wordt er gezocht naar de oorzaak van het probleem, zodat klachten afnemen of verdwijnen. Ik voelde ook echt dat er iets gebeurt, tintelingen, trillingen. Volgens Jolanda komt de energie dan voelbaar weer op gang.

Ik voel mij nu veel energieker. Ik zie de behandelingen echt als een toevoeging op mijn gezondheid en welzijn.

Heleen

 

Stress en voeding

Met mijn werk binnen de paramedische wereld, waarbij alles gericht is op de wetenschap, maakte ik kennis met de alternatieve geneeswijze Kinesiologie. De eerste indruk was hierdoor afwachtend en vooral sceptisch, tot er in een van de behandelingen een spiertest gedaan werd waarbij het mij niet lukte om deze positief te volbrengen. Werkend aan het vooraf gestelde doel bracht Jolanda mij, door middel van een van de methodes van de Kinesiologie, weer in balans. Toen de spiertest daarna nogmaals werd herhaalt koste het me totaal geen moeite meer deze positief te volbrengen, ik kon er niet meer omheen het werkt.

Ik zoek nog graag verantwoording en verklaringen in de wetenschap maar ben er ook van overtuigd dat je geen standaard protocol op iemand kan projecteren omdat ieder individu andere afwegingen maakt. De Kinesioloog stemt de behandeling af op wat je als persoon op dat moment nodig hebt.

Ik heb ondertussen al meerdere consulten gehad met diverse doelen vooral gericht op stress release en voeding. Ik voel me energieker en kan makkelijker schakelen in voor mij lastige situaties.

Linda

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.