Het hooikoortsseizoen is gestart…

Heb je (ieder jaar) last van rode ogen en een loopneus..? Dat kan betekenen dat je allergisch bent voor meerdere stoffen. Dit zijn vaak de vijf basisstoffen (eimix, calcium, vitamine C, Vitamine B-complex en suiker). Al klinkt dit je misschien wat vreemd in de oren, dit komt vaker voor dan je denkt. Om ervoor te zorgen dat deze basisstoffen het lichaam niet langer onder druk zetten starten we allereerst met het vrij maken van deze specifieke basisstoffen, om vervolgens de allergiebehandeling van de pollen te kunnen starten. En soms blijkt dat als één of meerdere basisstoffen zijn gecorrigeerd, een allergiebehandeling op hooikoorts niet meer nodig is. Ook kom ik tegen dat er meteen al bij de allereerste afspraak aan de allergiebehandeling op hooikoorts kan worden gewerkt. Belangrijk is wel dat je na de allergiebehandeling 24 uur niet met de behandelde stof in aanraking komt. Dat betekent niet binnenkrijgen en niet aanraken, zodat het lichaam kan herstellen en energetisch kan “opladen”.

Hoe gaat het in zijn werk?
Met spiertesten en testbuisjes met verschillende stoffen testen we uit welke stoffen jouw lichaam verstoren. Dit kunnen soms ook wel meerdere boom- en grassoorten zijn. Dan start de reprogrammering van de allergische reactie door het vrijmaken van de blokkades. Hierbij worden diverse technieken ingezet en  zorgen we ervoor dat jouw immuunsysteem opnieuw afgestemd wordt op het allergeen, zodat je lijf niet in de aanval gaat als er weer pollen in de lucht komen.

Afspraak maken?
Wil je in de lente en zomer optimaal kunnen genieten zonder hooikoortsklachten? Ik help je graag jouw lichaamseigen immuunsysteem te activeren. Je zult verrast zijn van het resultaat!

photo credit: tamakisono 070509 via photopin (license)